Comunicat de presa masa rotunda Pitesti-2 decembrie

16 decembrie 2015

Comunicat de presa masa rotunda Pitesti-2 decembrie

Data:  02.12.2015

Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a organizat Masa rotundă regională pentru aprofundarea tematicii legăturilor între cererea pieţei muncii şi oferta de forţă de muncă din Regiunea Sud Muntenia,  in cadrul proiectului POSDRU/182/2.3/S/151536 cu titlul ”Flexibilitate pe piața muncii pentru industria alimentară prin formare profesională continuă (FLEXI-IA-FPC)”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, se derulează pe o perioada de 10 luni, fiind implementat în parteneriat cu Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN si S.C. Formare Managerială în Turism S.R.L.

Evenimentul s-a desfașurat în data de 27.11.2015, la hotel Yaky Center, în municipiul Pitesti, incepând cu orele 10.00.

In cadrul Mesei Rotunde s-au prezentat aspecte legate de obiectivele specifice ale campaniilor de promovare privind oportunităţile de formare profesională a persoanelor angajate din domeniul Procesarea alimentelor şi băuturilor/Industrie alimentară, viziunea, priorităţile şi obiectivele strategice ale Strategiei Naţionale pentru Competitivitate (SNC) 2014-2020, repere europene şi naţionale pentru dezvoltarea programelor de formare profesională a adulţilor, zonele foste industrializate  –  prioritate a proiectului “Flexibilitate pe piața muncii pentru industria alimentară prin formare profesională continuă (FLEXI-IA-FPC)”, sistemul actual de formare profesională continuă în România

De asemenea au fost dezbatute aspecte legate de contextul socio-economic general la nivelul Regiunii Sud Muntenia, ocuparea resurselor umane la nivelul Regiunii Sud Muntenia, nevoia de formare profesională pentru domeniul procesarea alimentelor şi băuturilor/Industrie alimentară identificată la nivelul Regiunii Sud Muntenia, posibilități de îmbunătăţire a competenţelor profesionale pentru angajaţii domeniului Industrie alimentară din Regiunea Sud Muntenia, corelarea nevoilor şi oportunităţilor de formare profesională la nivel regional cu posibilităţile pe care le oferă piaţa actuală pentru dezvoltarea unei cariere de succes ,avantajele, beneficiile şi oportunităţile de formare profesională continuă pentru persoanele angajate în domeniul Procesarea alimentelor şi băuturilor/Industrie alimentară, la nivelul Regiunii Sud Muntenia.

La eveniment au participat un numar de 33 persoane.

Detalii suplimentare puteți obține de la:

Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară

Nume persoană de contact:  FRUMOSU DRAGOȘ VASILE